Tyylisuuntamme kenjutsussa on Koden Enshin Ryu. Kenjutsu perustuu kokemuksiin muinaisen Japanin taistelukentiltä, sekä yksittäisten soturien oppeihin. Korkea-arvoisimmat samurait kantoivat aina miekkoja mukanaan, ja opiskelivat kenjutsua ennen kaikkia muita kamppailulajeja. Kun samat tekniikat tehdään ilman miekkoja, on kyseessä ju-jutsu.
Kenjutsua on harrastettu Suomessa jo toistakymmentä vuotta. Suomessa ja pohjoismaissa pääohjaajana toimii Kai-Den Shihan Kimmo Tenhunen (7.dan). Kuopiossa lajin pääohjaajana toimii Sensei Teemu Rissanen (5.dan Hokutoryu, 3.dan Kenjutsu)
Kenjutsu on tällä hetkellä Suomen suurin täyskontaktimiekkailukoulu. Kenjutsua harrastetaan suomen lisäksi muun muassa Italiassa, Norjassa, Irlannissa, Espanjassa, Liettuassa ja Intiassa. Kenjutsu toimii Hokutoryu ju-jutsu -koulun alaisuudessa.
Kenjutsun pääasiallisina harjoitusvälineinä käytetään erilaisia miekkoja; Valkotammisia puisia miekkoja (Bokken), teroittamaton metallinen (iaito), teroitettu metallinen miekka (shinken). Tämän lisäksi pehmustettuja miekkoja käytetään otteluharjoituksissa.
Lisätietoa lajista:
Suoraviivaista ja tehokasta.
Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin säilyttäen vanhan ju-jutsun keskeiset periaatteet. Monipuolisen lajin perustekniikoita ovat lyönnit ja potkut, heitot, lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Näiden lisäksi tärkeänä osana harjoitteluun kuuluvat ylemmissä vyöasteissa täyskontaktiottelut ja sovelletut kamppailuharjoitteet niin aseetonta kuin aseellista vastustajaa vastaan.
Tyylisuuntamme, Hokutoryu ju-jutsun, on kehittänyt Soke Auvo Niiniketo 10.dan, joka on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuusalojen koulutuksissa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja.
Suomessa harrastettavien kamppailulajien joukossa Hokutoryu ju-jutsu on vakiinnuttanut asemansa, ja kuuluu suosituimpien lajien joukkoon. Hokutoryu ju-jutsu on myös levinnyt voimakkaasti; Suomessa harrastetaan 46 seurassa sekä useissa suljetuissa varuskuntien ja poliisien klubeissa. Hokutoryu on myös levinnyt voimakkaasti mm. Venäjälle ja Baltian maihin sekä Iraniin, Etelä-Amerikkaan ja Yhdysvaltoihin.
Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu ju-jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen, ja lajissa voi myös kilpailla. Harrastamiseen pääsee mukaan kaksi kertaa vuodessa järjestettävien peruskurssien kautta. Ikäraja lajin aloittamiselle on 15 vuotta. Nuorempien on mahdollista päästä lajin pariin juniori ju-jutsun kautta.
Lisätietoa lajista: www.hokutoryu.com
Juniori ju-jutsu on Hokutoryu ju-jutsua, mutta juniorien tekniikoihin ei kuulu tämän ikäisille soveltumattomia, tai vaarallisia tekniikoita. Tavoitteena on, että lapsi ja nuori saa perusvalmiudet myöhempää ju-jutsuharjoittelua varten, sekä omaksuu myönteisen ja liikunnallisen elämäntavan ju-jutsun ja kanssaharrastajien parissa.
Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, jossa opitaan lajin perustaidot ja kehitetään fyysistä kuntoa. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallintaa, -tietoisuutta ja keskittymiskykyä. Harjoittelu tapahtuu pareittain ja ryhmissä, joten myös sosiaalisia taitoja treenataan. Junioreilla vyöasteissa eteneminen on hieman nopeampaa kuin aikuisilla harrastajilla. Nuoren siirtyminen aikanaan aikuisten ryhmään katsotaan kunkin saavuttaman osaamisen ja taipumusten perusteella.
Junioriohjaajamme saavat ohjaajakoulutusta, ja sitoutuvat toimimaan oman harjoitusryhmän parissa pitkäjänteisesti.
Kuopiossa juniori ju-jutsuun pääsee mukaan 9-14 vuotiaat.
Kuopion ju-jutsuseurassa voit harrastaa myös kuntonykkeilyä, johon pääset joustavasti mukaan ilman peruskursseja. Kuntonyrkkeilytreeneihin et myöskään tarvitse aikaisempaa lajikokemusta.
Kuntonyrkkeilytreenimme on nuorille ja aikuisille (yli 13-vuotiaat) suunnattu liikuntamuoto. Harjoitukset sisältävät nyrkkeilyn perustekniikan ja erilaisten lyöntiharjoitteiden lisäksi monipuolisia liikuntaharjoitteita, kehonpainotreeniä, sekä sovellettuja kamppailuharjoitteita. Tavoitteena on harjoittelun myötä myös lisätä kehontuntemusta, sekä kehittää lihaskuntoa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja kestävyyttä.
Jos liikunta on jäänyt viime aikoina vähemmälle, tämä on myös hyvä matalan kynnyksen treeni alkaa kasvattamaan peruskuntoa. Varusteiksi riittää reipas mieli, ja sisäliikuntaan sopiva asu. Seuralla on jonkin verran nyrkkeilyhanskoja joita voi aluksi lainata, mutta omat hanskat ovat harrastuksen jatkuessa suositeltavat.
Kuntonyrkkeilytreenit pyörivät non-stop -periaatteella, eli mukaan voit tulla milloin vain ilmoittautumatta.
Ensimmäinen tutustumiskerta on maksuton.